Každá diskuze má předvolené kategorie, kde jsou zakládány témata k další podrobnější diskuzi. Každé téma má pak jednotlivé komentáře uživatelů.
Výběr běžek | počet témat: 19
Kam na běžky | počet témat: 1
Vosky a mazání | počet témat: 7
Ostatní | počet témat: 3
Boty na běžky | počet témat: 6
založil: Adéla dne 2010-12-14 18:04:41
Sdílejte příspěvek na Facebooku:
Ahoj letošní zimu jsem se rozhodla začít na běžkách, párkrát jsem stála na vypůjčených běžkách, takže starost o mazání, voskování atd. jsem neměla. Chtěla jsem tady poprosit o radu nebo nějaký postup jak se správně starat o běžky.....takže pokud se někdo najde budu velice vděčná děkuji :)
Ahoj, pokud máš zájem o své lyže hodně pečovat doporučuji toto:
Začátek sezony: Stáhnout zaletňovací vosk (viz níže).
Skontrolovat a popřípadě obnovit strukturu (potřeba strukturovače) méně významné.
Zpevnit skluznici proti nečistotám namazáním tvrdého vosku př. LF4 (skate – celá lyže, clasic – patka+špička, dá se nahradit CH4 podle toho, jak dobré vosky mažeš). Tento krok opakovat během sezony po každých cca 200km, před důležitým závodem nebo dlouhým výletem (50km+).
Po sezoně: Vyplavení skluznice, namazání mněkého vosku (basic, CH/LF10) a za tepla strhnout. Voska tak do sebe naváže nečistoty ze skluznice a ta se tak očistí.
Na léto pak namazat měkým „zaletňovacím“ voskem (basic, CH/LF10, CH/LF8). Ten ochrání skluznici před opotřebením třením a povětrnostními vlivy.
K samotnému mazání během sezony pak je spousta rad od výrobce a vychází z typu běžek (skate/clasic) a dostupného materiálu (žehličky, škrabky, kartáče, smejvače a samozřejmě vosků)
Založit nové téma k diskuzi můžete přes tento odkaz.
Pokud chcete připsat názor k vybrané diskuzi, tak použijte následující formulář - Vložit nový komentář.
Sdílet příspěvek na Facebooku můžete přes klasická Facebook tlačítka:
Diskuze o voscích a mazání běžek aneb jak na bežkařskou alchymii :)
14.12.2012 | založil: Marek
Ahoj,
klasický problém čím mazat bežky na bruslení. Používám vosky bez flurou a občas koupím LF což je myslím znát. Je i o tolik lepší varinata HF? Třeba stejně jako skok z bez fluoru na LF?
Jezdím řekl bych slušně, ale na závody se nehrnu. Spíš mám radost, když je vybavení dobře připravené a prostě to jede.
Díkes za každý názor
25.10.2012 | založil: Standa
Ahoj, poradí někdo jak namazat běžky na klasiku a mokrý sníh? Tedy sníh jarní krupice. Minulou sezonu jsem se vždy zamazal totálně klistrem a stejně běžky moc nestoupaly. Za každou radu budu rád..
Díky
14.12.2010 | založil: Adéla
Ahoj letošní zimu jsem se rozhodla začít na běžkách, párkrát jsem stála na vypůjčených běžkách, takže starost o mazání, voskování atd. jsem neměla. Chtěla jsem tady poprosit o radu nebo nějaký postup jak se správně starat o běžky.....takže pokud se někdo najde budu velice vděčná děkuji :)
9.2.2010 | založil:
Ahoj,
jak hodně zažehlovat vosky na skate běžky? Dělám to teď tak nějak odhadem starou normální žehličkou. A doku vosk nekouří, tak to beru jako že dobrý :)
9.2.2010 | založil: Jara
Čau lidi. Když namažu běžky na skate, tak nevím jestli je po oškábání plexi škrabkou vykartáčovat tak, aby tam začla být vidět struktura skluznice. Nesundám tím zase všechen vosk dolů?
9.2.2010 | založil: Petra
Ahoj,
přemýšlím o zakoupení LF vosků na skate. Je to hodně znát? Vyplatí se do nich investovat? Jsou přece jen dražší, ale běžkování se věnuji 2x týdně, tak bych ráda pokročila za skousek dál..
9.2.2010 | založil: Mára
Ahoj,
prosím o radu kam až mazat běžky na klasiku. Teda kde začít od špičky a kde mazání stoupacím voskem ukončit..
Tento e-shop je součástí sportovních obchodů Virus-Sport.cz
Provozujeme následující internetové a kamenné obchody:
www.virussport.cz,
www.vodacky-obchod.cz,
www.helmy.cz,
www.inline-brusle.cz,
www.nordic-shop.cz,
www.skate-shop.cz

skočit na hlavičku | mapa stránek | NORDIC-SHOP.cz - 2013 | system: Virus Sport s.r.o. 2010
můžeme také doporučit:
Osobní trenérka,
Židle,
Dárky,
Soutěže,
Jak na Bolavá záda,
za nákup nad:
| 4000,- Kč | -2% |
| 9000,- Kč | -4% |
| 15000,- Kč | -6% |
| 25000,- Kč | -8% |
Více informací
Staňte se fanouškem Virus Sport a soutěžte s námi na Facebooku o velice zajímavé ceny.

Facebook.com/VirusSport
X-Socks
Ski Precision černá/oranžová

Lyžařské podkolenky s vyztuženou holení.
499,- Kč
449,- Kč
HG sport
Polymar Expedition P 80 l

Vaky jsou vyráběny z velice odolného a lechce omyvatelného materiálu.
1150,- Kč