Každá diskuze má předvolené kategorie, kde jsou zakládány témata k další podrobnější diskuzi. Každé téma má pak jednotlivé komentáře uživatelů.
Výběr běžek | počet témat: 9
Kam na běžky | počet témat: 1
Vosky a mazání | počet témat: 5
Ostatní | počet témat: 3
Boty na běžky | počet témat: 2
založil: Petr dne 2010-02-09 15:30:45
Sdílejte příspěvek na Facebooku:
Hoj,
prosím jen o radu jak mám vybrat dlouhé běžky na turistické běžkování. Nejsou pro začátečníka lepší spíš kratší lyže?
Ahoj,
délka má být o 15-20cm delší než je tvoje výška. kratší běžky jsou pro začátečníka lépe ovladatelné, ale jsou pomalejší.
Hlavně bych se řídil podle hmotnosti osoby!Většina výrobců na to má tabulky kde je podle hmostnosti doporučená délka ke konkrétnímu typu běžek.
Dobrý večer , mám zájem o koupi běžek . Měřím 195cm a váha 105kg . Prosím o radu , děkuji . P.S.:Je mi 40let a naposledy jsem běhal před 25ti lety , ale mám zájem o pěknou výbavu .
Dobrý den,
obecně naleznete vhodné délky v článku: Jak vybrat běžky a určit délku běžeckých lyží - na tomto webu.
Vhodnější je však napřed vybrat konkrétní běžky a až následně zvolit vhodnou délku. U každého výrobce bude délka trochu jiná.
Dobry den . Rad bych si chtel koupit běžky a nevim ktere by byli pro me dobre, kdyz vazim 103kg a merim 193cm. Chtel bych do nich investovat do 3000Kc. Jezdim nejvice klasiku a nekdy jezdim i v panenskem snehu. Pokrocili lyzar. Poradite mi? Dekuji Jedlicka
Ahoj,
kvůli hmotnosti budeš muset vybrat nejdelší variantu asi od všech modelů. Díky nízké ceně pak máš výběr hlavně od Sportenu, což není problém. Na uvedené použití dělají myslím třeba Sporten Highlander 210cm nebo Sporten Forester 205cm.
Dobrý den,jsem začátečník vážím 94kg a měřím 182cm, doporučili by jste combi lyže a jakou délku lyží? Nebo jiné lyže? Děkuji.
Dobrý den,
osobně bych kombi běžky nedoporučil. Z mého hlediska kombinují nedostatky běžek na klasiku i bruslení. Na klasiku jsou krátké a míň tak jedou. Na bruslení zas dlouhé.
Zvažte tedy, zda nakonec 90% nejezdíte klasikou - tam pak určitě zvolte běžky na klasiku (turistické nebo backcountry).
Vyhovovat by mohly Sporten Highlander nebo Sporten Forester, které jsou vhodné i mimo stopu. Pokud se mimo stopu nedostanete, tak bych doporučil Sporten Favorit. Délka se pak zvolí čistě podle Vaší hmotnosti. Výška běžkaře nehraje roli.
Založit nové téma k diskuzi můžete přes tento odkaz.
Pokud chcete připsat názor k vybrané diskuzi, tak použijte následující formulář - Vložit nový komentář.
Sdílet příspěvek na Facebooku můžete přes klasická Facebook tlačítka:
Tento e-shop je součástí sportovních obchodů Virus-Sport.cz
Provozujeme následující internetové a kamenné obchody:
www.virussport.cz,
www.vodacky-obchod.cz,
www.helmy.cz,
www.inline-brusle.cz,
www.fitness-no1.cz,
www.nordic-shop.cz,
www.skate-shop.cz

skočit na hlavičku | mapa stránek | NORDIC-SHOP.cz - 2012 | system: Virus Sport s.r.o. 2008
můžeme také doporučit:
Židle,
Dárky
Staňte se fanouškem Virus Sport a soutěžte s námi na Facebooku o velice zajímavé ceny.

Facebook.com/VirusSport
V souborech ke stažení naleznete tabulky velikostí, některé katalogy, informace o materiálech apod.
X-Socks
Ski Performance černá/modrá

Lyžařské podkolenky s vyztuženou holení.
659,- Kč
599,- Kč
Profiplast
Delta sklo/dural

Pádlo vhodné zejména na divokou vodu a rodeo.
1490,- Kč
| Etape Polo 2011 | 719,- |
| Etape Face 2011 | 719,- |
| Etape Vision WS 2011 | 990,- |
| Etape Ponožky Cross 2011 | 229,- |
| Toko Chránič hrotu holí Nordic Walking gumový malý | 30,- |
| Etape Air 2011 | 120,- |
| Etape Air 2011 | 120,- |
| Toko Prášek Repair Poeder | 324,- |
| Toko Prášek Repair Poeder | 324,- |
| Etape Race lacl 3/4 2011 | 899,- |
| Etape Strong WS 2011 | 2601,- |